
Konkursy
Wyniki II etapu konkursu kulinarnego „Jabłkowa Pokusa”
W piątek 7 lipca 2023 r. w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu odbył się II Etap konkursu kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Jabłkowa pokusa”, organizowanego przez naszą Fundację. Zadaniem Uczestników było przygotowanie i zaprezentowanie przed Kapitułą konkursową dania z jabłkiem w roli głównej, do którego przepis został przesłany w I Etapie konkursu.
Drodzy Uczestnicy! Dziękujemy Wam za ogromne zainteresowanie naszym konkursem. Było nam niezmiernie miło móc spotkać się z Wami osobiście, porozmawiać, wymienić doświadczenia oraz poznać lepiej kulinarne skarby Waszych regionów. Kapituła konkursowa na czele z ekspertem kulinarnym, finalistą programu Master Chef – Michałem Fabiszewskim miała niełatwe zadanie, aby wybrać potrawy najlepsze z najlepszych!
Poniżej przedstawiamy listę pięciu Zwycięzców II Etapu Konkursu kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Jabłkowa pokusa”. Ocena została dokonana na podstawie kryteriów zawartych w Regulaminie Konkursu.
- Koło Gospodyń Wiejskich w Dzierążni (woj. świętokrzyskie) za potrawę „Nogi z kaczki pieczone w soku jabłkowym”
- Koło Gospodyń Wiejskich ,,Załomianki" (woj. zachodniopomorskie) za potrawę „Ulepce jabłkami nadziane, w żurawinowym sosie skąpane”
- Koło Gospodyń Wiejskich w Rudnie (woj. małopolskie) za potrawę „Kotleciki ziemniaczane z jabłkiem”
- Koło Gospodyń Wiejskich „Pasjonaci” (woj. mazowieckie) za potrawę „Miodownik wspomnienie lata”
- Koło Gospodyń Wiejskich w Cieślinie „Cieślinianki” (woj. kujawsko-pomorskie) za potrawę „Aksamitny krem jabłkowy z odrobiną pikanterii”
Serdecznie gratulujemy Laureatom oraz wszystkim Uczestnikom! Dziękujemy za zaangażowanie i zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach.
Poniżej prezentujemy galerię zdjęć z wydarzenia.
Nasze marki
-
Zamojskie Zakłady Zbożowe prowadzą działalność na terenie południowo-wschodniej Polski. Podstawową działalnością Spółki jest: produkcja mąk pszennych, piekarniczych, rynkowych, a także skup, przetwórstwo, przechowywanie oraz obrót zbożem.Czytaj więcej
-
„ICS Moldova Zahăr SRL” w Republice Mołdawii jest spółką zależną Krajowej Grupy Spożywczej od 2011 r. Zajmuje się produkcją cukru w cukrowni zlokalizowanej w miejscowości Cupcini.Czytaj więcej
-
Działalność Kombinatu Rolnego Kietrz Sp. z O.O. opiera się na dwóch gałęziach produkcyjno – hodowlanych: roślinnej i zwierzęcej. Ponad 60-letnia tradycja sprawia że spółka jest jednym z najważniejszych gospodarstw rolnych w naszym kraju.Czytaj więcej
-
KHBC Sp. z O.O. zajmuje się hodowlą twórczą i zachowawczą odmian buraka cukrowego oraz produkcją materiału siewnego wysokiej jakości.Czytaj więcej
-
ELEWARR Sp. z O.O. to firma posiadająca nowoczesne elewatory i magazyny zbożowe o łącznej pojemności blisko 700 tysięcy ton, zlokalizowane na terenie całego kraju i przystosowane do długoterminowego przechowywania surowców rolnych.Czytaj więcej
-
Poznańska Hodowla Roślin Sp. z O.O. jest firmą hodowlano - nasienną specjalizującą się przede wszystkim w hodowli, ale też uprawie i produkcji nasiennej roślin zbożowych, strączkowych i specjalistycznych oraz traw.Czytaj więcej
-
Powstałe w roku 1883 Przedsiębiorstwo Przemysłu Ziemniaczanego Trzemeszno Sp. z O.O. jest jednym z największych na polskim rynku producentów skrobi ziemniaczanej i paszowego białka ziemniaczanego.Czytaj więcej
-
Hodowla Zwierząt i Nasiennictwo Roślin Polanowice Sp. z O. O. funkcjonuje na rynku rolno-spożywczym od 1993 r. i powstała na bazie majątku Stacji Hodowli Roślin w Polanowicach. Działalność spółki koncentruje się na hodowli bydła oraz produkcji nasion.Czytaj więcej
-
PMHZ jest firmą hodowlano-nasienną kontynuującą ponad 70 letnie tradycje polskiej hodowli i nasiennictwa ziemniaka. Spółka jest twórcą i właścicielem większości odmian skrobiowych w Polsce.Czytaj więcej
-
Małopolska Hodowla Roślin Sp. z O.O. jest jedną z największych firm hodowlano - nasiennych w Polsce. Głównymi kierunkami działalności firmy są hodowla twórcza i zachowawcza roślin rolniczych, reprodukcja nasienna, obrót materiałem siewnym oraz działalność rolnicza i usługowa.Czytaj więcej
-
Producent Wysokiej jakości mąk, kasz, płatków i otrębów. Dzięki surowcom wysokiej jakości oraz najwyższej, światowej klasy urządzeniom do produkcji, produkty z Młynów w Stoisławiu są bezpieczne i smaczne.Czytaj więcej
-
Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z O. O. działa na rynku od 70 lat. Pasja i serce, jakie każdego dnia wkładają w produkcję, przekładają się na wyśmienity smak i aromat cukierków i pralin.Czytaj więcej
-
Marka zajmująca się produkcją przetworów. Flagowym produktem marki Polskie Przetwory jest ketchup produkowany w zakładzie we WłocławkuCzytaj więcej
-
Największy w Polsce producent cukru. Produkty oznaczone logotypem Polski Cukier są tak popularne, że można je znaleźć niemalże w każdym domu.Czytaj więcej
Linki